Wat is Monolith?

Herkomst

De Monolith grill vindt zijn oorsprong in Oost-Azië. Zo'n 3000 jaar geleden werd in China een bepaald soort kleioven ontwikkeld. De Japanners namen het principe van de oven over en noemden deze 'kamado' (oven, vuurplaats). Vele eeuwen later, net na de 2de wereld oorlog  werd de 'kamado' door de Amerikanen in Japan ontdekt en mee naar huis genomen. In een tijd dat heel Amerika zijn hamburgers op de BBQ bereidde. In 1982 werd de eerste Monolith grill geïntroduceerd. Niet vervaardigd van breekbaar klei, maar van keramiek, ontwikkeld door de NASA.  

Wat is het?

Het eivormige toestel is in de eerste plaats een superieure barbecue, waarin het vlees ontzettend mals blijft en niet aanbrandt. Maar het is ook een echt openlucht -restaurant, dat zich uitstekend leent voor het bakken, braden, roken, grillen en garen van vlees, gevogelte, vis, groenten, aardappelen, brood en pizza's. Zelfs complete maaltijden zijn er in te bereiden.

Daarbij blijven door het warmtecirculatiesysteem de smaak, geur en kleur van de voedingsmiddelen optimaal behouden. Door die unieke rondom-verwarming wordt voedsel sneller bereid en blijft vlees ongekend mals. Bij goed gebruik is de kans op slecht bereid of rauw voedsel dan ook nihil.

Het ei is gemaakt van dik, hittebestendig keramiek dat zeer hoge temperaturen verdraagt (>1100 º C) en een groot isolerend vermogen heeft. Aan de buitenzijde is een 'onverwoestbare' glazuurlaag aangebracht. Een uitgekiend scharnier en dito handgrepen maken probleemloos openen en sluiten mogelijk. De hoge stabiliteit en goede verplaatsbaarheid zijn nog te vergroten met een optioneel solide stalen onderstel op wielen of een schitterende houten tafel op wielen.

ContactgegevensCatering Bosch Wensink
Edisonweg 8
7591HK Denekamp
Tel: 0541-352077
catering@bosch-wensink.nl