De Twentse smulsteen


Een nieuwe manier van gerechten serveren. Perfect voor bij de borrel, het buffet of het diner.

Het principe van de smulsteen komt uit Bulgarije. De steen gaat 15 minuten in de oven op 170 graden, blijft vervolgens een tijdje warm en de snacks daardoor ook. De steen wordt gepresenteerd in de bijgeleverde gietijzeren houder. Brood, sauzen en kruidenboter maken de smulsteen compleet.

De smulsteen wordt bij Bosch-Wensink gevuld met ambachtelijk bereide snacks. De ingrediënten komen zoveel mogelijk van producenten uit de streek. Dat is dus genieten van lokale gerechten, bereid op een nieuwe manier.

De varianten van de Twentse smulsteen, allemaal begeleid door kruidenboter, stokbrood en diverse sauzen:

Mini (3 tot 4 personen, €17,50 per steen)

Denekamper bruggetjes
gehaktballetje
snackworstje
cordon bleu

Midi (5 tot 7 personen, €25,- per steen)

sparerib
borrelpootje
rookworst
gehaktballetje
kipspies
Zeeuws spek

De luxe (8 tot 10 personen, €34,- per steen)

sparerib
Denekamper bruggetjes
kipspies
runderspies
snackworstje
mini cordon bleu
gehaktballetje
Zeeuws spek